ExamProbe > MCQ Question > Digital Marketing
Q 1.

Which of the following statements about RSS are correct?

A)  It is a form of XML
B)  It stands for Realtime streamlined syndication
C)  It is a good way of displaying static information
D)  It is a microsoft technology
Answer & Explanation Answer: A) It is a form of XML

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 2.

What will the following robots.txt file do?

User-agent:Googlebot

Disallow:/*?

User-agent:Scooter

Disallow:

A)  It will allow Google to crawl any of the dynamically generated pages. It will also allow thealtavista scooter bot to access every page
B)  It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages. It will also disallow the altavista scooter bot from accessing any page
C)  It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages. It will allow the altavista scooter bot to access every page
D)  None of the above
Answer & Explanation Answer: B) It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages. It will also disallow the altavista scooter bot from accessing any page

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 3.

What is the name of the search engine technology due to which a query for the word ‘actor’ will also show search results for related words such as actress, acting or act?

A)  Spreading
B)  Dilating
C)  RSD (realtime synonym detection)
D)  Stemming
Answer & Explanation Answer: C) RSD (realtime synonym detection)

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 4.

Which of the following statements about FFA pages are true?

A)  They are greatly beneficial to SEO
B)  They are also called link farms
C)  They are paid listings
D)  They contain numerous inbound links
Answer & Explanation Answer: B) They are also called link farms

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 5.

What does the 302 server response code signify?

A)  It signifies conflict, too many people wanted the same file at the same time
B)  The page has been permanently removed
C)  The method you are using to access the file is not allowed
D)  The page has temporarily moved
Answer & Explanation Answer: D) The page has temporarily moved

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 6.

Which of the following can be termed as good keyword selection and placement strategies?

A)  Targeting synonyms of the main keyword
B)  Targeting the highest searched keywords only
C) 
D)  Copying competitor keywords
E)  Optimizing five or more keywords per page
Answer & Explanation Answer: D) Copying competitor keywords

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 7.

Which of the following statements is correct with regard to natural links?

A)  They are two way links (reciprocal links)
B)  They are from authority websites
C)  They are voluntary in nature
D)  They are from .edu or .gov extension websites
Answer & Explanation Answer: C) They are voluntary in nature

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 8.

What is the term for Optimization strategies that are in an unknown area of reputability/validity?

A)  Red hat techniques
B)  Silver hat techniques
C)  Grey hat techniques
D)  Shady hat techniques
Answer & Explanation Answer: C) Grey hat techniques

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 9.

What does the term Keyword Prominence refer to?

A)  It refers to the fact that the importance of choosing high traffic keywords leads to the best return on investment
B)  It refers to the importance attached to getting the right keyword density
C)  It refers to the fact that the keywords placed in important parts of a webpage are given priority by the search engines
D)  It refers to the fact that the keywords in bold font are given priority by the search engines
Answer & Explanation Answer: C) It refers to the fact that the keywords placed in important parts of a webpage are given priority by the search engines

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 10.

Which of the following statements regarding website content are correct?

A)  If you have two versions of a document on your website, Google recommends that you only allow the indexing of the better version
B)  Linking to a page inconsistently does not affect the way Google views the page/s.
C)  Syndicating your content could lead to Google viewing the material as duplicate
D)  Placeholders for pages which do not have content are never viewed as duplicate content by Google
Answer & Explanation Answer: A) If you have two versions of a document on your website, Google recommends that you only allow the indexing of the better version

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 11.

What term is commonly used to describe the shuffling of positions in search engine results in between major updates?

A)  Waves
B)  Flux
C)  Shuffling
D)  Swaying
Answer & Explanation Answer: B) Flux

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 12.

Which of the following free tools/websites could help you identify which city in the world has the largest search for the keyword – “six sigma”?

A)  Yahoo Search Term Suggestion Tool
B)  Alexa
C)  Google Traffic Estimator
D)  WordTracker
Answer & Explanation Answer: D) WordTracker

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 13.

What is Anchor Text?

A)  It is the main body of text on a particular web page
B)  It is the text within the left or top panel of a web page
C)  It is the visible text that is hyper linked to another page
D)  It is the most prominent text on the page that the search engines use to assign a title to the page
Answer & Explanation Answer: F)

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 14.

If you enter ‘Help site:www.examprobe.com’ in the Google search box, what will Google search for?

A)  It will open up the Google help pages applicable to www.examprobe.com
B)  It will find pages about help within www.examprobe.com
C)  It will only find page titles about help within www.examprobe.com
D)  It will direct you to the request page for re-indexing of www.examprobe.com
Answer & Explanation Answer: B) It will find pages about help within www.examprobe.com

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

Q 15.

What does the 301 server response code signify?

A)  Not Modified
B)  Moved Permanently
C)  syntax error in the request
D)  Payment is required
Answer & Explanation Answer: B) Moved Permanently

Explanation:

View Answer Discuss

Category:

error: कृपया उचित स्थान पर क्लिक करें !!